Artikel Stad Gorinchem d.d. 15 november 2011

http://epaper.bdu.nl/stadgorinchem/epaper/19143628.htm


Magnetische wereld van Geomag
 
GORINCHEM – “Het speelgoed is van Zwitsers fabricaat en hoogwaardig van kwaliteit.” Aan het woord is Monique Oostveen. Zij startte afgelopen zomer met haar webshop Geomagworld.nl met constructiespeelgoed op basis van magneten. “Geomag is geschikt voor kinderen van nul tot een jaar of twaalf, maar ook volwassenen reageren enthousiast”, vertelt ze. “Op zich is dat niet verwonderlijk want met behulp van de gekleurde magneetstaafjes, verchroomde kogeltjes en gedecoreerde panelen kunnen de meest waanzinnige constructies worden gemaakt.”
 
Door Ria Scholten
Ter voorbereiding op het gesprek heeft Monique een aantal Geomag creaties op tafel uitgestald. Het kasteel, de raceauto, maar ook de kleurige, futuristisch aandoende bouwsels zien er niet alleen fraai, maar ook degelijk uit. “Vorig jaar zagen we het speelgoed tijdens onze vakantie in Zwitserland in vele etalages staan. We hebben het toen gekocht voor onze kinderen, die er meteen enthousiast mee aan de slag gingen”, vertelt ze. “Eenmaal terug in Nederland bleek het hier nog niet te koop te zijn en dit bracht ons op het idee om een eigen webshop te beginnen. Het speelgoed is niet alleen leuk, maar ook educatief. Met Geomag kunnen oneindig veel figuren en driedimensionale constructies worden gemaakt. De maximale kracht van de magneetjes zorgt ervoor dat de meest ingewikkelde varianten mogelijk zijn. Met behulp van de panelen kan er extra stabiliteit worden aangebracht.
“Het speelgoed spreekt zowel jongens als meisjes aan en zet hen aan tot creativiteit en logisch denken. Geomag Girl is in de webshop een echte hardloper en dat is niet verwonderlijk. De kleur roze voert de boventoon en met de onderdelen kunnen huisjes en schaaltjes, maar ook een mooie kroon of mobile worden gemaakt. Voor de jongens is Geomag Glow, met staafjes die in het donker oplichten, erg leuk. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. De vrolijk gekleurde blokken zijn eveneens magnetisch. Er zijn twee thema’s: zee en boerderij en daarnaast is er een bewaardoos met losse blokken en andere onderdelen verkrijgbaar. Met Geomag Wheels kunnen raceauto’s en monsterjams worden gemaakt, terwijl Geomag World de bouwer meeneemt naar de wereld van huizen en kastelen.”
“Geomagworld.nl verkoopt als enige in de Benelux het gehele assortiment. Het speelgoed is al verkrijgbaar vanaf negen euro vijftig en daarom heel geschikt als verjaarscadeautje, maar ik kan me ook voorstellen dat ook de Sint het leuk vindt om de kinderen ermee verrassen”, vertelt Monique. “Ik raad gulle gevers aan om een kijkje te nemen in de webshop met scherp geprijsde artikelen die snel geleverd kunnen worden. Een filmpje laat zien hoe je van de staafjes, bolletjes en panelen een bol kunt maken.” De ervaring heeft geleerd dat het speelgoed niet alleen kinderen, maar ook volwassenen aanspreekt. “Tot onze klantenkring behoren verschillende leraren die Geomag gebruiken voor hun technieklessen”, aldus Monique. “Tot besluit wil ik de aandacht vestigen op de pocketset die als relatiegeschenk de ontvanger zeker zal aanspreken.”
 

Foto
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.